Allicht een herkenbaar voorbeeld. Je hoort een arts die instructies geeft hoe je een operatie uitvoert en een skileraar legt uit hoe je de berg afkomt. In beide gevallen blijft de specialist aan de kant staan.

In mijn vakgebied, het geven van trainingen en het plegen van koude acquisitie ben ik zeker niet de enige. En hoe meer je je  gaat verdiepen, hoe meer blogs je leest, hoe meer je erachter komt dat iedereen hetzelfde roept.

Ik ben ervan overtuigd dat je altijd uit moet gaan van eigen kracht. Waarom kiezen voor de verkooptrainingen die Winfactor geeft? Omdat ik net als degene die de training volgt elke dag ‘met mijn voeten in de klei sta’. Ik ervaar elke dag wat de cursisten ervaren, daarnaast kan ik putten uit 17 jaar verkoopervaring. Mijn verhalen zijn mijn werkervaringen en dus geen aangepast verhaal wat uit een ‘zo-leer-je-verkopen-boek’ komt. Daarnaast is er geen situatie die de cursisten vooraf moeten aangeven, die ikzelf niet heb meegemaakt.

Ben ik de beste trainer? Ben ik de beste verkoper? Waarschijnlijk niet. Wel beleef ik er ongelooflijk veel plezier aan en mijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Om die reden heb ik al menig order gesloten. afspraken voor mijn relaties gemaakt en mensen geïnspireerd elke dag weer opnieuw die telefoon te pakken. Dé verkooptip bestaat niet. Geloof in jezelf, geloof in hetgeen je verkoopt, zet je klant altijd centraal en geniet van het spel.

Waarom kiezen voor Winfactor? Wanneer je gelooft in authenticiteit, of simpelweg omdat je het ons gunt.

 

Laat een reactie achter